Ecor


Gerecycled materiaal

ECOR is een duurzaam, 100% gerecycled materiaal gemaakt van afval uit lokale afvalstromen. De producent gebruikt vezels uit afgedankte producten zoals oud papier, textiel, zaagsel en afvalhout en zet deze om in een hoogwaardige grondstof. Het materiaal is veelzijdig, biobased niet-toxisch en volledig recyclebaar.

Natuurlijk product

De grondstof ECOR bestaat uit biomassa in plaats van fossiele grondstoffen. De biomassa is afkomstig van gewassen die groeien op land of in zee, van reststromen uit de bosbouw en de agrarische sector en gerecycled stedelijk afval. Grondstoffen op basis van biomassa hebben twee belangrijke voordelen ten opzichte van fossiele grondstoffen. Biomassa is hernieuwbare grondstof: we kunnen het product omzetten in een ander product met maximaal behoud van de hoogwaardigheid van de grondstof en een minimale productie van afval. Daarnaast is biomassa CO2 neutraal vanwege de korte koolstofcyclus.


Schone productie

Het materiaal ECOR is met behulp warmte en druk gemaakt van water en natuurlijke vezels. Bij het productieproces zijn geen hechtmiddelen gebruikt en 99% van het gebruikte water wordt hergebruikt. Het proces is CO2 neutraal en levert nauwelijks afval op. De productie van een kantoorinrichting op basis van dit duurzame materiaal is schoon en eenvoudig. Het materiaal kan met behulp van een laser worden gesneden en met behulp van gereedschap worden bewerkt. De productie levert géén afval op. Zaagverlies gaat terug naar ECOR fabriek.

100% Gifvrij

ECOR is 100% gifvrij. Het basis materiaal bestaat uit cellulose vezels van gerecycled stedelijk, agrarisch en natuurlijke afvalmateriaal afkomstig uit lokale afvalstromen. ECOR vervangt de giftige elementen uit het afval door natuurlijke, niet-toxische alternatieven.


Eindeloze ontwerpen

Het veelzijdige circulaire materiaal ECOR biedt de ontwerpers van Logge Circulair oneindig veel mogelijkheden om uw kantoor duurzaam in te richten met in het oog springende, mooie ontwerpen. Elk ontwerp is uniek omdat wij het op maat maken volgens uw persoonlijke wensen. De ontwerpmogelijkheden met Logge Circulair en ECOR zijn in alle opzichten eindeloos.

Multifunctioneel

Het 100% gerecyclede materiaal ECOR is multifunctioneel, sterk, licht van gewicht en op veel manieren vorm te geven. ECOR tilt ontwerpen naar een nieuw niveau en geeft de vormgever maximale flexibiliteit. ECOR maakt vlakke, multiply en golf panelen die toepasbaar zijn als muurbekleding, scheidingswanden, berging, podia, balies en deuren. ECOR Curves is geschikt voor drie dimensionale vormgeving en kan elke vorm krijgen die u wenst.

Kijk voor nog meer informatie over het prachtige product ECOR op de website van ECOR: ecorglobal.com

of voor meer filmpjes op YouTube.

ECOR_LOGO_NET_web