Gen X en de millennial: that’s us!


Verschillende generaties worden in studies uitgebreid omschreven. Gevormd door historische mijlpalen die ze bewust of onbewust hebben meegemaakt. En door de tijd waarin ze leven, waar bijvoorbeeld technologie een ongekende ontwikkeling doormaakt. Generaties die mijlenver uit elkaar liggen. Zo heb je de stille generatie (eerder-1940), de babyboomer (ook wel protestgeneratie genoemd, van 1940-1954), generatie X (1955-1969), de Pragmatische generatie (1970-1984), generatie Y (ook wel millennials genoemd, van 1985-1999) en de bewuste generatie (2000-2015), generatie Z. En iedere generatie heeft zo z’n eigen beleving van de werkelijkheid en zijn typische kenmerken.

generaties aart bontekoning

Bron afbeelding: Aart Bontekoning

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er vanaf 2020 vijf generaties naast elkaar aan het werk. Het lijkt een onmogelijke werksituatie. De werkelijkheid is anders.

Dreamteam: Gen X en de millennial

Bij Logge Circulair werken verschillende generaties naast elkaar in het bedrijf. Het laatste grote circulaire project werd aangevoerd door Jaap Logge en Cherryl Djoegan, een tweekoppig team afkomstig uit twee generaties: Gen X en een millennial. Een gewaagde combinatie zou je zeggen, maar niets bleek minder waar.

JaapLogge-CherrylDjoegan

Elkaar versterken

Want Gen X en Millennials; het lijkt een wereld van verschil. Maar in bedrijven waar deze verschillende generaties intensief samenwerken, is juist vaak veel energie en kennisoverdracht te vinden. Dat stelt generatiedeskundige Aart Bontekoning. Al twintig jaar onderzoekt Aart de evolutionaire kracht van generatie-diversiteit in organisaties, vooral in Nederland. De uitkomsten van zijn generatie-onderzoek zijn onder andere dat elkaar opvolgende generaties, van de oudste tot de jongste, de potentie hebben om van binnenuit de eigen organisatie fris en ‘bij de tijd’ te houden. Vooral daar waar werknemers de meeste energie krijgen, zoals bijvoorbeeld bij een gaaf project waarin intensief samengewerkt wordt.

Vitaliteit is key

In een eerder verschenen artikel van de Ondernemer wordt omschreven hoe verschillende generaties binnen een organisatie elkaar juist versterken.

“In de bedrijven waar ik dat heb onderzocht blijken bijvoorbeeld babyboomers en millennials vaak een enorme klik met elkaar te hebben. Dat heeft me wel verrast, moet ik eerlijk bekennen. De twintigers en jonge dertigers van nu reageren niet op leeftijd, maar op vitaliteit. Als zij iemand van 64 naast zich aan het werk zien die vooruit wil, vitaal oogt en passie heeft voor z’n vak, dan kunnen ze daar vaak goed mee overweg. ‘We kunnen veel van elkaar leren’, zeggen ze dan. De senior geniet van de frisheid, de junior van de rijke ervaring.”, zegt Bontekoning.