Logge Circulair op Circulaire Beurs 2018


Circulaire beurs 2018 - Logge Circulair

Voor iedereen die met circulair inkopen en duurzaamheid te maken heeft: of u nu al bekend bent op dit gebied of de eerste stappen wilt gaan zetten met circulair ondernemen; Deze beurs is voor beiden interessant! 7 November staan wij op de Circulaire Beurs, georganiseerd door Gemeente Den Haag en de RVO in de Fokker Terminal, Den Haag.

Circulair inkopen

Circulair inkopen is dé uitdaging van nu. Het is een gevolg van het nieuwe Klimaatakkoord. Op de Circulaire Beurs 2018 ontdekt u hoe u circulariteit het beste aanpakt.

Wat is circulaire economie

In een circulaire economie worden producten en materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo behouden grondstoffen hun waarde en blijft de CO2-uitstoot beperkt. De economie wordt elk jaar circulairder. Toch hebben overheden hun inkoop hier nog nauwelijks op aangepast. Eén oorzaak is dat de overheid het duurzame marktaanbod nog niet kent. Daar brengt de Circulaire Beurs 2018 verandering in.

Voorbeelden circulaire economie

Op de Circulaire Beurs laten start-ups en andere bedrijven zien met welke innovatieve producten en diensten u uw inkoopproces verduurzaamt. Zij doen dat op de 'circulaire markt'. Vier thema’s staan centraal:

  • Circulaire bouw (hier vindt u ons)
  • Circulaire stadslogistiek (in samenwerking met Green Deal Zero Emission)
  • Reduceren van afval
  • Circulair voedsel

Inspirerende kennis en ervaringen

Graag delen wij onze kennis en ervaring over circulair inrichten en het verminderen van uw footprints. Wij geloven dat het begint bij een circulaire visie. Van daar uit ontwikkelen wij een circulair ontwerp en zoeken de best passende circulaire materialen die momenteel beschikbaar zijn. En tenslotte de circulaire business modellen die daarbij horen. U kunt circulaire materialen zoals bijvoorbeeld ecor bekijken en voelen, inspiratie opdoen en antwoord krijgen op circulaire vragen. Wij presenteren bestaande projecten en eigentijdse business modellen zoals ‘Product as a service’ en ‘Sale and Buy Back’.

Bezoek de beurs gratis

Wilt u ook de beurs bezoeken? Via deze link reserveert u uw entreekaarten; hieraan zijn geen kosten verbonden.

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie en het gedetailleerde programma.