RIBW


Het RIBW in Tilburg, een ontmoetingsplaats voor zorgmedewerkers, is door Logge ingericht met maatwerkmeubilair dat volledig gemaakt is van circulaire materialen. Dit houdt in dat de materialen zijn gemaakt van natuurlijke vezels, waardoor ze geen toxische stoffen bevatten en volledig gerecycled kunnen worden.

ECOR

Een van de materialen waarvan gebruik is gemaakt is ECOR. Dit materiaal wordt geproduceerd door natuurlijke vezels uit lokaal afval te scheiden en vervolgens met behulp van met water, hitte en druk te verwerken tot een stevige plaat. Van deze platen zijn bij het RIBW onder andere kasten gemaakt en wanden bekleed. De ronde bank die centraal staat in de achterzijde van de ruimte is bekleed met het restmateriaal van de gebruikte ECOR stroken. Hier is voor gekozen om geen materiaal verloren te laten gaan en één geheel in de ruimte te creëren. De platen zijn bewerkt met Biotecta tegen schimmelwerking, vochtwerking en brandwerking en vervolgens beschilderd met een mineralenverf van Keim.

Bamboe

De garderobe bestaat uit bamboepalen met 3D geprinte jashaken van oude koelkasten. Elders in de werkruimte vindt u stoelen van hetzelfde materiaal die aan tafels van samengeperste cd's staan. 

Deze bijzondere onderdelen zijn geproduceerd door Dirk van der Kooij en passen door de speelse uitstraling perfect bij de innovatieve ruimte. In de garderobe zijn tevens vintage lockerkasten met elektronische sloten en stopcontacten geplaatst. 

88 echte planten

Ook bij het plaatsen van het keukenblok is de leefomgeving in gedachte gehouden. Een plantenwand met 88 echte planten haalt de natuur naar binnen en zorgt voor een goede samenhang in de verder creatieve ruimte. Het frame van deze wand is gemaakt van blank staal. Met het oog op duurzaamheid is het staal niet gepoedercoat, maar afgewerkt met non-toxische bijenwas. Dit maakt het recycle proces gemakkelijker als het einde van de levenscyclus is bereikt.

De medewerkers van het RIBW werken nu in een ruimte die niet alleen op het gebied van uitstraling aan hun wensen voldoet, maar door het gebruik van natuurlijke materialen ook nog eens beter is voor hun gezondheid en een minimale belasting heeft op het milieu.

Logge Bedrijven RIBW Keuken
Logge Bedrijven RIBW-Werkruimte Rond
Logge Bedrijven RIBW-Werk Units
Logge Bedrijven RIBW
RIBW Actueel
Logge Bedrijven RIBW-werktafel
Logge Bedrijven RIBW-Rond Werk Unit
Logge Bedrijven RIBW-Wandbekleding
Logge Bedrijven RIBW-Lockers
Logge Bedrijven RIBW-Lamp
Logge Bedrijven RIBW-Lade uitsnede
Logge Bedrijven RIBW-Keuken-Kast
Logge Bedrijven RIBW-Keuken Stellingkast
Logge Bedrijven RIBW-Keuken kraan
Logge Bedrijven RIBW-Keuken Blok
Logge Bedrijven RIBW Keuken Logge Bedrijven RIBW-Werkruimte Rond Logge Bedrijven RIBW-Werk Units Logge Bedrijven RIBW RIBW Actueel Logge Bedrijven RIBW-werktafel Logge Bedrijven RIBW-Rond Werk Unit Logge Bedrijven RIBW-Wandbekleding Logge Bedrijven RIBW-Lockers Logge Bedrijven RIBW-Lamp Logge Bedrijven RIBW-Lade uitsnede Logge Bedrijven RIBW-Keuken-Kast Logge Bedrijven RIBW-Keuken Stellingkast Logge Bedrijven RIBW-Keuken kraan Logge Bedrijven RIBW-Keuken Blok

LAATSTE PROJECTEN