Wat we doen


Verschillende manieren voor circulaire interieurbouw

De wereld van de circulaire economie zit midden in transitie. Dat betekent dat er verschillende gradaties van circulair bouwen zijn. Buro Logge heeft de keuze gemaakt om bij voorkeur circulair te bouwen. We onderscheiden hierin de volgende manieren:

  1. Circulair interieur
  2. Circulair interieur met terugkoopgarantie - Sale and Buyback
  3. Betalen voor gebruik van een circulair interieur (in ontwikkeling) - PaaS
  4. Materialenpaspoort
  5. True Cost Accounting (in ontwikkeling)

Transitie van conventioneel naar circulair

Steeds meer mensen beseffen dat de overgang van conventionele bouw naar circulaire producten gemaakt moet worden en willen een stap zetten. Een eerste stap zetten is makkelijker dan jij denkt. Je kunt beginnen met het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. Logge maakt inrichtingen op maat waarbij jezelf de mate van circulariteit of duurzaamheid bepaalt. Mocht je niet direct met circulair bouwen willen beginnen, kan een nieuw kantoorinterieur ook gerealiseerd worden met hergebruik van bestaande materialen; jouw materialen of tweedehands aangekochte materialen die nog zeker een volgende levensduur verdienen.

Ben jij toe aan een nieuwe kantoorinrichting en wil jij bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan kun je nadenken over hergebruik van bestaande materialen, het 'refurbishen' van jouw kasten, meubilair of wanden en het inzetten van duurzamere materialen voor jouw kantoormeubelen. Bijvoorbeeld bureaus van duurzaam hout of gereviseerde industriële lampen. Is jouw kantoorinrichting nog prima, maar ben je toe aan iets nieuws? Of ben jij een echte pionier en wil jij voorop lopen in de trends?

Wij adviseren je graag over een duurzame, circulaire werkomgeving.